Een snelle website scoort beter in Google

Een snelle website kan beter presteren in de zoekresultaten van Google omdat snelheid een belangrijk signaal is voor de zoekmachine.

Google geeft de voorkeur aan websites die snel laden omdat deze een betere gebruikerservaring bieden.

Als een website langzaam is, kan dit leiden tot een hogere bounce rate (het percentage bezoekers dat de website direct weer verlaat) en lagere gemiddelde tijd op de website. Dit kan aangeven dat de website niet relevant of waardevol is voor de gebruiker, wat kan leiden tot lagere posities in de zoekresultaten.

Daarnaast kan een snelle website ook helpen om de conversieratio te verhogen, omdat gebruikers sneller geneigd zijn om actie te ondernemen op een snelle website.

Als je website snel kan laden, kan dit leiden tot meer bezoekers die doorklikken naar andere pagina’s op de website, wat kan leiden tot een hogere positie in de zoekresultaten.

Om ervoor te zorgen dat je website snel is, kun je een aantal dingen doen, zoals het gebruik van een snelle webhost gespecialiseerd in Managed WordPress Hosting, het optimaliseren van afbeeldingen en het gebruik van caching.

Het is ook aan te raden om regelmatig de snelheid van je website te meten met behulp van tools zoals Google PageSpeed Insights of Pingdom. Zo kun je eventuele problemen op tijd identificeren en oplossen.

Google PageSpeed Insights

Gratis eBook

3 praktische tips voor een snelle website

Een eBook met 3 waardevolle video’s.
Zelfs je webdesigner en online marketeer wisten deze nog niet!

Meer dan duizenden ondernemers zoals JIJ downloaden ook al deze tips!

Wacht, neem in ieder geval
het eBook mee

30 tips om direct toe te passen

op je WordPress website.

Meer dan 252 ondernemers zoals JIJ downloaden ook al deze tips!

eBook WordPress Website Secrets