Wat is de conversieratio?

De conversieratio is het percentage bezoekers van een website of webpagina dat een specifieke actie uitvoert, zoals het doen van een aankoop, het invullen van een formulier of het aanmelden voor een nieuwsbrief.

De conversieratio kan worden gebruikt om te meten hoe effectief een website is in het converteren van bezoekers in klanten of leads.

Er zijn verschillende manieren om de conversieratio te berekenen, afhankelijk van het doel van de website.

Als het doel van de website is om aankopen te doen, kan de conversieratio worden berekend door het aantal aankopen te delen door het aantal bezoekers en dit uit te drukken als een percentage.

Als het doel van de website is om bezoekers te laten aanmelden voor een nieuwsbrief, kan de conversieratio worden berekend door het aantal aanmeldingen te delen door het aantal bezoekers en dit uit te drukken als een percentage.

Een hoge conversieratio kan duiden op een effectieve website die goed aansluit bij de behoeften en verwachtingen van de bezoekers.

Een lage conversieratio kan wijzen op problemen met de website, zoals een slechte gebruikerservaring, een gebrek aan duidelijke doelen voor de bezoekers of trage website.
Wellicht wordt er gehost op een shared hosting.

Om de conversieratio te verhogen, kunnen verschillende aanpassingen worden gemaakt aan de website, zoals het verbeteren van de gebruikerservaring, het aanpassen van de call-to-action knoppen of het testen van verschillende versies van een webpagina of optimaliseren van de snelheid om te zien welke het beste werkt.

Conversieratio van een website

Gratis eBook

3 praktische tips voor een snelle website

Een eBook met 3 waardevolle video’s.
Zelfs je webdesigner en online marketeer wisten deze nog niet!

Meer dan duizenden ondernemers zoals JIJ downloaden ook al deze tips!

Wacht, neem in ieder geval
het eBook mee

30 tips om direct toe te passen

op je WordPress website.

Meer dan 252 ondernemers zoals JIJ downloaden ook al deze tips!

eBook WordPress Website Secrets