WordPress wachtwoord kwijt

Wachtwoord WordPress kwijt

Hoe reset ik mijn verloren WordPress wachtwoord? Geen paniek er is altijd een oplossing.

Het zal je maar gebeuren, je WordPress wachtwoord kwijt of vergeten…
Het zal je vast eens zijn overkomen.

“No Stress”

Je kunt altijd je wachtwoord van je WordPress resetten.
Dit kan op diverse manieren:

1. Je wachtwoord per e-mail resetten.
2. Het wachtwoord in je MySQL database resetten via Phpmyadmin (expert kennis).
3. Het ‘Emergency Password Reset Script’ van WordPress gebruiken (expert kennis).

We bespreken elk van deze oplossingen in detail, mocht je er alsnog niet uitkomen dan kan je altijd nog contact met ons opnemen en we helpen je zo snel als we kunnen.

1. Rest door middels van ‘wachtwoord vergeten’

Dit is de meest eenvoudige manier, je klikt gewoonweg op ‘wachtwoord vergeten’. Vult je e-mail adres in of accountnaam, vervolgens zal er een reset link naar je e-mail adres worden verstuurd. Op deze manier is je wachtwoord weer te resetten.

2. Het wachtwoord resetten in je database

Wachtwoorden zijn middels de Mysql database te resetten, als je toegang tot de PhpMyadmin pagina.
Deze methode vereist enige geavanceerde kennis.

Zorg ervoor dat je altijd een backup maakt van de database middels je dashboard of een export in de PhpMyadmin.

• Log in op je PhpMyadmin via je dashboard. Dit is meestal DirectAdmin, Plesk, Cpanel of een eigen dashboard van je webhostingprovider
  • Zoek naar de tabel met ‘wp_users’ en klik in de rij op ‘verkennen’.
  • Zoek het admin account op (of het account waar je het wachtwoord van wilt resetten). Bekijk vervolgens de kolom ‘user_pass’ en bij ‘waarde’ staat een reeks van letters en cijfers. Dit is een encrypt wachtwoord van het account.
  • Selecteer de letter en cijferreeks, vervolgens vul je een nieuw zelf bedacht (moeilijk) wachtwoord in.
    Klik in dezelfde rij het dropdown menu en kies in de lijst voor ‘MD5’.
  • Heb je bovenstaande stappen uitgevoerd, klik dan vervolgens op ‘Start’ om je nieuwe wachtwoord op te slaan.

Vervolgens kun je met het account wat je zojuist hebt gereset in de database weer inloggen in je Dashboard van WordPress.

3. Het wachtwoord resetten middels een Emergency Script

Het is tevens nog mogelijk voor de experts om gebruik te maken van het ‘Emergency Script’ dat op de website van https://codex.wordpress.org wordt aangeboden.

De complete uitleg (in het engels), en het script zijn te vinden op: https://codex.wordpress.org/User:MichaelH/Orphaned_Plugins_needing_Adoption/Emergency

Support bij het resetten nodig?

Neem contact op mocht je er niet uitkomen, er is altijd een oplossing!