fbpx
WordPress thema

Wat is een WordPress thema

Een WordPress thema bestaat uit een aantal bestanden, dit zijn de zgn. template files.

Een WordPress thema bestaat uit een aantal bestanden, dit zijn de zgn. template files. De template files zijn o.a. de header.php, footer.php, en het index.php bestand. Samen met de CSS-bestanden worden dit de template.

De template zorgt voor de vormgeving van de WordPress website.

Hoe uitgebreider het WordPress thema is, des te meer template files het thema zullen vormen.

Met een thema wijzig je het ontwerp van je website zonder dat je de WordPress software wijzigt. Een thema is gebouwd om het design, de kleuren, de lettertypes, locaties van de widgets en de opmaak van de blogs en pagina’s te bepalen.

De gratis thema’s die verkrijgbaar zijn in de WordPress bibliotheek, bevatten een minimaal aantal template bestanden omdat de mogelijkheden beperkt zijn.

Kies je voor een Premium Thema zoals Jupiter, Total, Divi, of een ander populair betaald thema dan zitten er honderden template files in het Thema verwerkt.

Wil je zelf een thema ontwikkelen, neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.