fbpx
WordPress website verhuizen

Op deze manier verhuis je zelf je website naar een nieuwe hostingprovider.

Een WordPress website verhuizen van webhost

Het verhuizen van je website is over het algemeen geen eenvoudig klusje als je dit niet eerder hebt uitgevoerd.
Er zijn veel verschillende manieren om je website van je oude naar je nieuwe webhostingprovider te verhuizen.
In dit stuk zal ik 1 manier uitleggen hoe het meest eenvoudig zonder al te veel technische kennis mogelijk is zelf de verhuizing uit te voeren.

Maak gebruik van een plugin

Ik maak regelmatig gebruik van de plugin All-in-One Migration Pro.
De plugin exporteert je complete WordPress website inclusief de bestanden, media bestanden, database, plugins en thema’s zonder dat je zelf technische kennis hoeft te hebben..
Het meest eenvoudig is om een backup te maken en dit bestand te downloaden naar je computer of apple.

All-in-One WP Migration

De installatie van de plugin

1. All-in-One WP Migration kan vanuit de WordPress bibliotheek worden geïnstalleerd.
  2. Klik bij plugins op “Nieuwe plugin” en zoek naar “All-in-One WP Migration”
  3. Installeer deze en activeer de plugin direct.

De plugin is betrouwbaar, deze wordt regelmatig ge-update en heeft meer dan 2 miljoen installaties.
Ben je klaar met de export van je website dan kan de plugin weer verwijderd worden.

Video instructie om de website te verhuizen met behulp van de plugin

2 video’s gemaakt door de plugin ontwikkelaar ServMask.

Op een andere manier…

Zoek je een andere wijze om de WordPress verhuizing uit te voeren dan kan dat ook op deze manier:

– Duplicator – WordPress Migration Plugin
 – Migrate Guru: Migrate & Clone WordPress Free
 – Een import met Installatron
 – Handmatig verplaatsen met behulp van FTP. (voor de technische mensen)

Problemen met het verhuizen?

Het verhuizen van een WordPress website kan een lastig klusje zijn.
Mocht het mis gaan, dan kan het diverse oorzaken hebben. De oorzaak kan aan de WordPress installatie zelf liggen, de oude webhosting provider óf juist de nieuwe webhosting provider.
Mocht je desondanks toch problemen ondervinden, laat dan iemand dit oplossen met voldoende kennis van WordPress.