Een snellere WordPress website met HTTP/2

HTTP/2 is een verbeterde versie van het HTTP-protocol, dat gebruikt wordt om gegevens tussen een webbrowser en een webserver uit te wisselen.

HTTP/2 kan de prestaties van een WordPress website verbeteren door de gegevensuitwisseling te optimaliseren en te versnellen.

Als je website momenteel gebruik maakt van HTTP/1.1 en je wilt overschakelen naar HTTP/2, kunt je het volgende doen (of laten uitvoeren door je hostingprovider) om de prestaties van je website te verbeteren:

 1. Zorg ervoor dat de webserver HTTP/2 ondersteunt. Sommige webhostingproviders bieden standaard ondersteuning voor HTTP/2, maar in andere gevallen moet je misschien de server upgraden of overstappen op een andere provider die HTTP/2 ondersteunt.
  Bij Heijsen wordt standaard het HTTP/2 protocol ondersteunt.

 2. Installeer een SSL-certificaat.
  HTTP/2 vereist dat de website gebruikmaakt van een beveiligde verbinding via SSL (Secure Sockets Layer). Als je nog geen SSL-certificaat hebt, kunt je dit krijgen door een SSL-certificaat aan te schaffen of door gebruik te maken van een gratis alternatief, zoals Let’s Encrypt.
  Bij Heijsen maken we standaard gebruik van Let’s Encrypt.

 3. Zorg ervoor dat je website gebruik maakt van https in plaats van http. Als je website al een SSL-certificaat heeft, moet je ervoor zorgen dat deze ook daadwerkelijk gebruikt wordt door alle links naar https te wijzigen in plaats van http. Dit kan handmatig gedaan worden of met behulp van een plugin zoals Really Simple SSL.

 4. Gebruik een caching-plugin. Een caching-plugin kan de prestaties van uw website verbeteren door statische bestanden op te slaan in de cache, zodat deze niet steeds opnieuw opgevraagd hoeven te worden van de server.
  Dit zal de laadtijd van je website aanzienlijk verkorten.

 5. Gebruik een content delivery network (CDN) als je veel verkeer buiten europa krijgt..
  Een CDN is een netwerk van servers dat statische bestanden opneemt en deze op een slimme manier verdeelt over verschillende geografische locaties.
  Dit kan de laadtijd van je website verkorten omdat de bestanden dichtbij de bezoeker worden opgehaald in plaats van vanuit een centrale server.
  Een bekende CDN waar ik gebruik van maak is Cloudflare.

Door deze stappen te volgen, zijn de prestaties van je WordPress website te verbeteren door over te stappen op HTTP/2

Tevens door gebruik te maken van andere technieken om de laadtijd te verkorten. Houd er wel rekening mee dat er nog meer factoren zijn die de prestaties kunnen beïnvloeden van je website.

http2 snellere website

Gratis eBook

3 praktische tips voor een snelle website

Een eBook met 3 waardevolle video’s.
Zelfs je webdesigner en online marketeer wisten deze nog niet!

Meer dan duizenden ondernemers zoals JIJ downloaden ook al deze tips!

Wacht, neem in ieder geval
het eBook mee

30 tips om direct toe te passen

op je WordPress website.

Meer dan 252 ondernemers zoals JIJ downloaden ook al deze tips!

eBook WordPress Website Secrets